Sådan stemmer du, hvis du flytter lige før folketingsvalget

Publiceret 16-05-2019

Der gælder særlige regler for, hvor du skal stemme til folketingsvalget, hvis du skal flytte efter tirsdag den 21. maj 2019.

Her kan du læse om, hvor du skal stemme til folketingsvalget, hvis du skal flytte inden for Danmarks grænser efter tirsdag den 21. maj 2019.

Hvis du flytter til en ny kommune

Hvis du flytter fra en kommune i Danmark til en anden efter tirsdag den 21. maj 2019, kan du ikke nå at blive optaget på valglisten i den kommune, du flytter til. Derfor skal du stemme i den kommune, du flytter fra, når der er folketingsvalg den 5. juni 2019.

Du kan stemme på to måder:

  • Du kan brevstemme. Din brevstemme vil så blive sendt til den kommune, du er flyttet fra.
  • Du kan stemme på valgdagen ved at møde personligt op på valgstedet i den kommune, du lige er flyttet fra. Valgstedet vil fremgå af dit valgkort.

Du kan stemme på de partier og kandidater, der stiller op i den storkreds, som din gamle bopælskommune hører under. Listerne over de kandidater, der stiller op i de forskellige kredse til folketingsvalg, vil blive offentliggjort på Økonomi- og Indenrigsministeriets valghjemmeside cirka otte dage før valgdagen.

Sidste dag for at brevstemme er lørdag den 1. juni 2019.

Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune. Den sidste dag, man kan brevstemme, lørdag den 1. juni 2019, skal kommunerne holde åbent for brevstemmeafgivning på mindst ét sted i kommunen i tidsrummet kl. 9.00-16.00. Tjek kommunens hjemmeside for information om at brevstemme i kommunen.

Hvis du flytter inden for din kommune

Hvis du flytter inden for din kommune efter tirsdag den 21. maj 2019, skal du stemme i dit hidtidige afstemningsområde. Det betyder, at du på valgdagen skal møde personligt op på det valgsted, der er knyttet til din hidtidige bopæl. Det er også det valgsted, der vil fremgå af dit valgkort. Du kan som altid vælge at brevstemme i stedet for at stemme på valgdagen.

Få flere nyheder om #fv19: Følg @valgDK på Twitter.

Yderligere oplysninger

Valgkonsulent Christine Boeskov, valg@oim.dk, tlf. 25 16 12 06

Presse- og kommunikationsmedarbejder Cecilie Rex Selmer, crs@oim.dk, tlf. 72 28 24 17