Ny vælgererklæringsportal åbner den 3. september

07-08-2020

Social- og Indenrigsministeriet er ved at udvikle en ny vælgererklæringspor-tal, som forventes sat i drift den 3. september 2020. Det betyder, at alle nye partier fremover skal indsamle vælgererklæringer på en ny måde.

På den nye vælgererklæringsportal vil vælgerne fra den 3. september 2020 selv kunne logge ind med NemID og finde det parti, de ønsker at støtte, i en samlet oversigt over alle partier, der indsamler vælgererklæringer.

Den 31. august 2020 lukker det nuværende system derfor ned, og det vil ikke længere være muligt at afgive vælgererklæringer efter den gamle procedure.

Vigtig information for alle nye partier

Social- og Indenrigsministeriet har den 6. august 2020 sendt breve om overgangen fra det gamle til det nye system til alle de ca. 250 nye partier, der i øjeblikket er godkendt af Valgnævnet til at indsamle vælgererklæringer.

Formålet med brevene er at sikre, at alle partier, der ønsker det, kan fortsætte deres indsamling af vælgererklæringer i den nye portal. Nogle partier skal nemlig aktivt anmode om at blive registreret i den nye portal og få flyttet deres vælgererklæringer med over.

Det betyder bl.a., at:

  • Alle partier, der er godkendt af Valgnævnet før den 31. marts 2020, skal anmode om at blive registreret i den nye vælgererklæringsportal senest den 27. august 2020. Ellers bliver deres vælgererklæringer slettet.
  • Alle partier, der har indsamlet vælgererklæringer på papir, skal indlevere papirformularerne senest den 27. august 2020. Ellers bliver vælgererklæringerne slettet.

Du kan læse mere om overgangen til det nye system i de to breve til partierne til højre under ”Læs mere”. Der finder du også det lovforslag, der ligger til grund for den nye procedure for indsamling af vælgererklæringer (L 55).