Der er snart folketingsvalg: Du kan brevstemme fra den 11. oktober

Publiceret 05-10-2022

Fra tirsdag den 11. oktober 2022 kan du brevstemme til folketingsvalget den 1. november. Du kan derfor ikke brevstemme endnu.

Tirsdag den 1. november 2022 er der valg til Folketinget i Danmark. Men faktisk kan du afgive din stemme før, hvis det passer dig bedre end at stemme på selve valgdagen på det valgsted, du hører til. Så skal du bare brevstemme.

Du kan brevstemme fra tirsdag den 11. oktober til og med fredag den 28. oktober kl. 16.00.

Sådan brevstemmer du

  • Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune og ikke blot i den kommune, hvor du bor.
  • Du kan for eksempel møde op på et borgerservicecenter og brevstemme. Nogle kommuner giver også mulighed for at brevstemme på biblioteker eller andre steder. Gå ind på kommunens hjemmeside for at se, hvor du kan brevstemme, og hvad åbningstiderne er.
  • Du skal huske at medbringe legitimation, for eksempel kørekort, pas eller sundhedskort, når du møder op for at brevstemme.
  • Hvis du har brevstemt, kan du ikke stemme på valgdagen. Men du kan godt brevstemme igen inden for fristen – den nyeste stemme tæller.
  • Kommunerne har indgået en aftale med PostNord, der skal sikre, at alle brevstemmer mellem kommunerne når frem til det rette valgsted til tiden.

Hvis du er i udlandet

  • Hvis du opholder dig i udlandet, kan du brevstemme på enhver dansk repræsentation, dvs. på den danske ambassade eller det danske konsulat i det land, hvor du opholder dig.
  • Hvis du brevstemmer i udlandet, skal du gøre det i så god tid, at brevstemmen kan nå hjem til din kommune, før valghandlingen går i gang på valgdagen den 1. november kl. 8.

Læs mere om at brevstemme på Indenrigs- og Boligministeriets valghjemmeside.

Få flere nyheder om folketingsvalget: Følg @valgDK på Twitter.

Yderligere oplysninger

Valgkonsulent Christine Boeskov, valg@im.dk, tlf. 25 16 12 06

Presserådgiver Cecilie Rex Selmer, crs@im.dk, tlf. 72 28 24 17